Monthly Archives: November 2019

2019 november 22

A múlthét végére tervezett túrát, ( november 9)  nem szerveztük meg, elhalasztottuk a jövőhétre.
Pénteken, 22-én, a Kárpátok deltájában kirándulunk. Állítólag ott kétszáz madárfajta fészkel. Persze, hogy ebből nem fogunk semmit látni, de a tó valószínű, hogy szép látványt mutat.
Vasárnap szervezzük meg az elmaradt honismereti túrát. A túra részleteit pénteken határozzuk el.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.
 
A múltheti túrával kapcsolatban. A Lempes hegy.
A hétvégén, Szinájában akartuk szervezni a honismereti túrát, de mivel a vonatunknak egy órai késése volt, a túrát lemondtuk és a Lempes-hegyre kirándultunk.
Szép őszi időjárásban volt részünk. Meglepően sokan, főleg gyerekes kirándulókkal találkoztunk. Szentpéteren, az 1820-ban épült szász vár-templomot is jobban megfigyeltük. A templom elég rossz állapotban van, főleg az alsó része. A várfalak kiterjednek a templom mögé. A szászok a kommunista korszakban kivándoroltak. Magyarország hazát adott nekik, minden joguk megvolt és mégis magyar ellenesek voltak, a bekövetkező román kommunista korszakot nem tudták elviselni, ezért kivándoroltak. Nagyon kevesen még léteznek a szász településeken.
Lempes-hegy, ilyenkor késő, nyárias ősszel is szép látványt mutat. Ezelőtt két évvel, nagy hideg és hóval borítottak voltak az erdők. Fújt a szél. A nagy csendben lehetett hallani a még lehulló levelek lágy neszét. Az erdő felkészült a hosszú  téli alvásra.  A lombokat lehullató erdő, így kopáron is szép látványt mutat, amit a közölt képek is igazolnak.
Fotó galéria:

2019 november 9

A hétvégén valószínű, hogy egy honismereti túrát szervezünk. A túra irányát pénteken beszéljük meg. Mivel itt vagyunk a tél küszöbén, a további túrákat a környéken szervezzük. Szüreti mulatságon a hónap végén veszünk részt .
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.
Mindenszentek napjára emlékezve.  Az elhunytak napján szeretteinkről emlékeztünk meg. Sírjaikra, virágot, kis fenyőágból készült virágos koszorút helyeztünk el, majd gyertyát gyújtottunk. Továbbá megemlékeztünk az elhunyt volt barátainkról is. Felkerestük a hajdani BTE alapító elnök, Halász Gyula és Székely Géza turista titkár  kopjafáját. A kopjafájukat virággal díszítettül, majd gyertya gyújtással emlékeztünk meg.