Daily Archives: January 6, 2021

2021 január 8

A karácsonyi túrát és a  Óesztendő túrát  megtudtuk szervezni, viszont az Újévi köszöntött az esős időjárás miatt, január 8. halasztottuk el, péntekre. Salamonkő.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
 
 
Január 7. a Victoria Sport Club ENCIÁN megalakulásának a 90. évfordulójára emlékezünk. Alapítója: Tomcsányi Béla. 1931 január 7. 
Részletes közleményt, fényképeket  a BTE honlapján találunk.
A múltheti karácsonyi túrával kapcsolatban. A Fenyős-csúcs 1071 m. alatt. 
Ha a karácsonyt ünnepeljük, akkor nem fedhetjük el Erzsébet magyar királynét, SISI, aki karácsonykor  született, 1837 december 24. Münchenben, 184 éve. 
Erdély szerte állítottak neki emlékeket. A legszebb emlék szobrát Halmágyon láthassuk. Az emlékművet, hajdanában,   Halmágy központjában állították fel. Mivel attól féltek, hogy megrongálják, át költöztették a templom udvarába, a temetőben.  Egy szép emlék obeliszket találunk az Ojtozi-szorosban, amelyen SISI feliratot látható, sok puskalövés nyomai társaságában. A fotó galériában láthassuk.
Visszatérve a karácsonyi túrához. Szép, hómentes, derült tavaszi, meleg időben volt részünk.    
 Mindenfelé szép kilátás a környező hegyekre, domborzatra. Első dolgunk az volt, hogy egy nem túl magas fenyőfát karácsonyi diszben öltöztessünk. Mivel a környék hómentes volt, a karácsonyfánk nagyon szomorúan mutatkozott, ezért nem közölünk róla képet. A tavaly a behavazott karácsonyfánk viszont sokkal szebben látványt mutatott.
Fotó galéria: