2020 április 19 ortodox húsvét

A Brassói Turista Egyesületnek 18 beiratkozott román nemzetiségű tagja volt.  Tisztelet megadó, jó indulatúak voltak. Ha találkoztunk néha napján valamelyikükkel, mosolyogva köszöntek és szívesen elbeszélgettek. A továbbiakban rájuk emlékezünk és Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk! Hristos a inviat! Sarbator fericite!
Áprilisban vagyunk. Az elhunytak hónapjában. Azokra emlékezünk, akik ebben a hónapban mentek el örökre.
– Bedő Ernő.  1999 április 24-én, tragikus körülmények között, mint hős hunyt el a Nagykőhavason. A brassói EKE Tömösről  kirándulást szervezett a Taminára, borús időben. Felérve a Tamináig, egy pár  turista tovább folytatta a hegymászást a Nagykőhavara, Ernő is velük tartott. A csúcs közelében következett be a tragédia, Ernő holtan esett össze és visszaadta lelkét a teremtőjének. A  család egy emlék keresztet avatott fel a tragédia helyén, sajnos a vandál turisták már rég eltávolították.
– Széchenyi István. 1860 április 8. Döblingben, 
– Körösi Csoma Sándor. 1842 április 11. Dardzsilingben, 
– Orbán Balázs. 1890 április 19. Budapesten hunyt el. Szejkefürdőn van elhantolva.  
Most, áprilisban,  világszerte tömegesen pusztul el, fiatal – öreg a soha nemlétezett járvány miatt. A járvány főleg a legyengült szervezetet pusztítja el, a tüdőt támadja. Tehát nem nehéz kitalálni, hogy azok esnek áldozatul, legyen az fiatal, vagy öreg, akik sokat dohányoznak és isznak, és nem tartózkodnak friss levegőn, a tüdejük meleg ágya lesz a vírusnak. Azok a személyek, akik nem dohányoznak – isznak, hetenként a természetben kirándulnak, iszák az életet adó kristálytiszta forrás-vizet a tüdejük megerősödik és könnyedén, űzi el a vírust.
BTE azt javasolja úgy fiatalnak, mint idősebbeknek, hogy egy héten legalább  egyszer, úgy télen mint nyáron menjenek ki a természet életet adó friss levegőjére, a cigit hagyják el örökre.
Most kaptuk a szomorú hírt, hogy elhunyt két volt turistatársunk:
Magyari Ferenc 82, és Gyulai Ibolya 71 éves korában. Mindketten agyvérzésben. Nyugodjanak békében.  
A közölt képünkön egy kristálytiszta, életet adó forrást láthatunk.