2020 június 26

A Medárd továbbra is jól működik, minden nap esik az eső. Ennek ellenére nem ülünk otthon, a kirándulásokat úgy szervezzük, hogy lehetőleg kerüljük ki az esős napokat.

A jövő heti túrát, szintén pénteken 26-án szervezzük meg, de figyelünk az időjárásra is.
A Magurára kirándulunk a Botorog-kutjától indulunk. 
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
 
 
A múlt heti túrával kapcsolatban. Vámoshíd – Olt-folyó. 
Ahogy már jeleztük, a hétvégén, pénteken szerveztük   meg a túrát, abban reménykedve, hogy nem lesz eső, hiszen egész héten esett. Pénteken reggel egy kissé kiderült, elindultunk. Nem értünk le a mikrobusz megállóig, egy hirtelen jött nagy zápor zúdult le. Amilyen hirtelen jött, olyan hamar elállt. Miután kiértünk Brassóból, minden száraz, az esőnek nyoma sem vol, Vámos hídjánál szintén. Kellemesen sütött a Nap, de itt-ott fekete felhők láthatok. Az Olt-folyot követve a gáton mentünk ki a folyó nagy kanyarulatáig, és tovább a szigetig, ahol egy felforditott kőasztalnál  állapodtunk meg, mellette tűzhely. A szándékunk az volt, hogy a Veczer- szikláig megyünk, de eső esetén túl messziről kellett volna meneteljünk a vizes fűben. Egész nap, napsütéses, jó idő volt, a tűzhelyen megsütöttük a flekkent, közben az érdekes felhők vonulását figyeltük, fekete esőfelhők, meg érdekes felhőalakzatok vonultak a láthatáron.
A folyó kanyarulatában egy fehér gém madár szállt fel nagy robajjal, a folyót követve szállt tovább. A folyón egyetlen egy kacsát sem láttunk úszkálni, viszont bőven úszkáltak a műanyag palackok. A parton is bőven volt belőlük.
Fotó galéria: