2020 augusztus 5 – 7

A következő túrát augusztus 5-én, szerdán, vagy 7-én pénteken  szervezzük a Gucán tisztásra, 1450 m. Felsőmoécs-ről indulunk.  Ezen a tisztáson még látható a hajdani vámház. Ahova 500 m. szintkülönbséget kell megtenni.  A tisztásról szép kilátás nyílik a Bucsecs-hegység sziklás csúcsaira, az Omu-csúcsról le a Strungáig, ami nem más mint egy történelmi emlék, a hajdani határ.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
 
 
 
A múltkori túrával kapcsolatban. Zernesti-szoros. 
Egy pár évvel ezelőtt jártunk a szorosban, ősszel.  Kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen a szoros nyári öltözetben. Mindkét időszakban érdemes ide kirándulni, nagyon szép a szoros. A jól sikerült séta -túrához, hozzájárult a szép, napos időjárás is. A  szoros magas sziklái  az első nagy kanyarig húzódik, ami kb. 3 km. a sorompótól, egy kis vízesésnél.  Itt van a második elágazás a Curmatura menedékház felé. Jelzés sárga pont. A szoros mindkét oldalán, magas sziklák tornyosulnak. Jobb oldalt a meredek út mellett, kis zuhatagokat képezve  csörgedez a kristálytiszta szoros pataka. A sziklák nagyon változatosak és csodálatosak, amit csak itt lehet látni. A falak sok helyen úgy néznek ki, mintha téglaszerű lapos kövekből lennének felépítve és ezen a építményen állnak a falak.  Barlangokat és barlang üregeket, különböző formában, színekben lehet látni. A sziklák alatt, a sziklákon vadvirágok tündökölnek.
 A szoros jelzése a kék sáv és piros kereszt. A kék jelzés szintén a Curmaturára vezet. A piros kereszt jelzés ami a Macska-szoroson keresztül vezet  a  Vladuska-nyeregig, tovább menve a Pásztor-csúcsra érhetünk fel. 2238 m.   
Fotó galéria I:
Fotó galéria II:
Őszi képek.