2021május 22

A túrát közkívánatra halasztottuk el.  A Noa-tó környékén kirándultunk.
Az elhalasztott Barca-Rozsnyói túrát szombaton, 22-én tartjuk meg.  Figyelembe véve az időjárást. Pénteken határozzuk el, hogy a túrát megtartjuk-e. További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.

 
 
A múltkori túrával kapcsolatban. Állatkert – Noa-tó – Czell-tető – Derestye.
A sétatúrát az állatkerttel kezdtük. Ettől a naptól kezdve, nem volt köteles a maszk viselés. Egész máskép éreztük magunkat.
Sokan jöttek el, főleg gyerekes családok. Ezelőtt két éve jártuk itt, azóta sokat nem változott. Kb. ugyanazokat az állatokat lehetett látni. Ami feltűnő volt, hogy mindenfelé magas drót kerítésekkel vették körül az állatók kifutóit. A drót kerítéseket jól lehetett látni, az állatokat kevésbé. Kevés olyan hely volt, ahol rálátás volt az állatokra. Hallottunk, olyan megjegyzéseket, hogy a drót kerítésektől nem lehet látni az állatokat.
Egy kissé csalódottan mentünk tovább a közelben levő Noa-tó partjára. Megebédeltünk. Délután a Czell-tetőre mentünk ki egy szép erdőn keresztül. Itt a tetőn van a sörgyár víz tárolója, amelynek tetőjéről szép kilátás nyílik, főleg a Nagykőhavasra. Egy kis ortodox kápolna is látható a közelben. A tetőről a kék sáv jelzésen ereszkedtünk le Derestyében. Miután leértünk egy látványos ortodox templommal szemben haladtunk el. A templom mellett a hajdani Czhell-sörgyár. A sörgyárat a Chzell- család alapította, építette át egy nem működő szesz gyárból, 1892-ben. Normális, hogy a gyár azóta nagy fejlődésen ment át. A jó minőségű csukási vizet használják fel máma is, amit a tetőn lévő tárolóból van levezetve. A Csukás vizét tárolja a Cenk alatti sétányon levő víztároló is.
Fotó galéria: